“AŞURENİN BİRLİĞİNDE BULUŞALIM”

“AŞURENİN BİRLİĞİNDE BULUŞALIM”
Maltepe Belediyesi tarafından ilçe meydanında kurulan dev aşure kazanlarından, 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımına inanç önderleriyle birlikte katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Adlarımız farklı ama soyadımız Türkiye demiştim. Burada bu kutsal günde ilçemizin renklerini buluşturarak aşuremizi dağıttık, aşımızı paylaştık” dedi.
Maltepe Belediyesi tarafından ilçe meydanında kurulan 3 dev kazandan 10 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Musa Güzel, Maltepe Müftüsü Ahmet İnciler’i temsilen Merkez Cami Vaizi Abdullah Babaoğlu, Alevi dedeleri, İstanbul Protestan Vakfı (IKSV) Başkanı Timur Topuz,  muhtarlar, şehit aileleri ve engelli vatandaşlar katıldı. 
“AŞURENİN BİRLİĞİNDE BULUŞALIM”
Aşure dağıtımı sonrası bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Adlarımız farklı ama soyadımız Türkiye demiştim. Burada bu kutsal günde ilçemizin renklerini buluşturarak aşuremizi dağıttık, aşımızı paylaştık. Vatandaşlarımızla gönül birliği içerisinde yarınlarımızı, bu aşurenin zenginliğinden feyz alarak kuralım istiyorum. Aşımız bir olduğu gibi gönüllerimiz de bir olmalı. İslam âleminin kutsal saydığı Muharrem ayında, tutulan oruçlar ve aşuremiz Hak katında kabul olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” dedi. (14.10.2016)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir