ASKERİ ALANLAR İMARA AÇILACAK MI?

ASKERİ ALANLAR İMARA AÇILACAK MI?
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, şehir dışına çıkartılacak kışlalar ile kapatılan okulların arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, şehir dışına çıkartılacak kışlalar ile kapatılan okulların arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a sordu.
Konuyla ilgili bilgi edinme hakkını kullanan İlgezdi, yaptığı açıklamada, “100 yıla yaklaşan bir devlet geleneğinin, hiçbir toplumsal mutabakat arama ihtiyacı hissetmeden bir gecede yeniden formatlanmasının, yaratacağı sakıncaların yanı sıra, kapatılan okulların yer aldığı binlerce dönümlük arazi de şehir dışına taşınacağı açıklanan kışla arazileri gibi tartışma konusu olmuştur. Sürdürülen tartışmanın ana ekseni, kapatılan askeri okullar ile kent dışına çıkartılacak kışlalardan kalan arazilerin emlak rantı için en çekici alanlara dönüştürülmesidir” dedi.
ASKERİ ALANLAR İMARA AÇILACAK MI?
Daha önceki uygulamalar nedeniyle, kapatılacak olan Kuleli, Maltepe, Heybeliada gibi askeri okullar ile kışlara ait yeşil alanların akıbeti için endişe duyduklarını belirten İlgezdi, “Başbakan Sayın Binali Yıldırımın, “Park olacaklar” sözüne güvenmek istiyoruz!” açıklamasını yaptı.
Kuleli Askeri Lisesi’nin ve arazisinin 4 yıl önce Suudi Arabistan kralına satıldığına yönelik iddiaları da soran İlgezdi,
“İstiyoruz ki, hükümet, ‘askeri alanlar imara açılacak mı? Yeşil alanlar ne olacak?’ sorularımıza net bir yanıt versin” dedi.
SÖZ KONUSU ALANLAR PARK, OKUL, SOSYAL ALAN OLARAK DEGERLENDİRİLSİN”  
Daha önce verilen soru önergelerine Milli Savunma Bakanlığı tarafından, “(…) ihtiyaç duyulan düzenlemeler TSK’nın plan ve programlarına dâhil edilerek yapılmaktadır.” şeklindeki kes yapıştır yöntemiyle cevap verildiğini anımsatan CHP’li İlgezdi,  bu cevapların Türk demokrasisine faydalı olmadığının 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını belirtti.
İlgezdi, açıklamasını, “Söz konusu alanların, amacına uygun olarak, park, okul, sosyal alan değerlendirilmesi, toplum yararına kullanılmasını talep ediyoruz.  Ayrıca günümüzün ruhuna uygun olarak halka ait bu tesis ve arazilerin, halka rağmen amacı dışında değerlendirilmeyeceğinden emin olmak istiyoruz” diyerek tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir