ANADOLU EFES EUROLEAGUE'DE TARİH YAZDI

ANADOLU EFES EUROLEAGUE'DE TARİH YAZDI
Sinan Erdem Spor Salonu'nda İspanya'nın Barcelona Lassa takımıyla oynanan play-off çeyrek final serisinin 5. ve son maçının ardından açıklamalarda bulunan Doğuş, hedefledikleri Dörtlü Final'e ulaştıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Çeyrek final serisinin 5. maçında Barcelona Lassa'yı 80-71'lik skorla deviren ve seriyi 3-2 kazanan temsilcimiz 18 yıl aradan sonra Final-Four'a kaldı. Anadolu Efes'in yarı finaldeki rakibi ise Fenerbahçe Beko oldu ve finalde bir Türk takımının olması kesinleşti!
İlk çeyreği 28-23 geride kapatan Anadolu Efes, ikinci çeyrekte toparlandı ve devreye 47-42 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de etkili olan Anadolu Efes, final periyoduna 61-57 önde girdi. Son çeyrekte seyircinin de desteğiyle farkı açan Anadolu Efes, zorlu maçtan 80-71 galip ayrılmayı başardı. Anadolu Efes'te Shane Larkin ve Adrien Moerman, 18'er sayıyla galibiyetin mimarı oldular.
Anadolu Efes, Final Four ilk maçında diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak. Böylece tarihte ilk kez 2 Türk takımı Final Four'da yer alacak ve birbirlerine rakip olacak.
Turkish Airlines Euroleague'de Final-Four organizasyonu 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleşecek. Final-Four'un diğer ayağında ise Real Madrid ve CSKA Moskova kozlarını paylaşacak.
Anadolu Efes: 80 - Barcelona Lassa: 71 
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Boris Ryzhyk (Ukrayna), Mehdi Difallah (Fransa)
Anadolu Efes: Larkin 18, Beaubois 11, Simon, Moerman 18, Dunston 7, Anderson 11, Doğuş Balbay, Pleiss 5, Micic 10
Barcelona Lassa: Pangos 7, Ribas 8, Claver, Singleton 12, Tomic 10, Seraphin 4, Hanga 9, Heurtel 12, Oriola 7, Kuric 2
1. Periyot: 23-28
Devre: 47-42
3. Periyot: 61-57

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir