“AMACIMIZ AFETLERİN RİSKLERİNİ EN AZA İNDİREBİLMEK”

“AMACIMIZ AFETLERİN RİSKLERİNİ EN AZA İNDİREBİLMEK”
Kağıthane Belediyesi, kurduğu acil toplanma alanı, çadır alanı ve helikopter iniş yerleriyle olası afetlere karşı tüm tedbirlerini aldı.

Kağıthane’de 15 farklı alanda, 536 bin 100 metrekareye, 10 bin 722 çadır kurma kapasiteli mekan yer alıyor. Bu alanların en başında da 400 bin metrekare ile Hasbahçe Mesire Alanı geliyor.
Yaptığı çalışmalarla ilçeyi olağanüstü durumlara karşı hazır eden Kağıthane Belediyesi, bu kapsamda 48 deprem sonrası toplanma alanını da ilçeye kazandırdı.
Toplanma alanlarının bulunduğu parkların altına inşaa edilen sığınma alanlarında ise, acil durumlarda kullanılması için ilk yardım ve yaşamsal malzemeler bulunuyor.
Öte yandan ilçenin sınırları içerisinde bulunan Çağlayan Adalet Sarayı, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü (HASDAL) Karayolları Koruma Kavşağı (HASDAL) ve Yahya Kemal Minibüs Son Durağı’nda 1’er adet helikopter iniş sahası bulunuyor.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke olduğuna dikkati çekerek, daha önce çok acıların yaşandığı anımsattı.
Yerel yönetimler olarak olası afet riskini en aza indirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Kılıç, “İlçemizde de bu yönde çalışmalar yaptık. 19 mahallemizde belirlediğimiz parkları toplanma alanları haline getirdik. Bu alanların altında oluşturduğumuz depolarda da afet esnasında kullanılması amacıyla ilk yardım ve yaşamsal malzemeler bulunuyor. Çadır alanları ve helikopter iniş sahalarımız da mevcut. Doğal afetlere karşı olabildiğince hazırız. Amacımız tabii ki afetlerin risklerini en aza indirebilmek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir