“Amaç vatandaşların mağdur olmaması”

“Amaç vatandaşların mağdur olmaması”
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli vatandaşı dolandırıcılara karşı bilgilendirmeye devam ediyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli vatandaşı dolandırıcılara karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme çalışması gerçekleştiren polisler, kamu görevlilerinin telefonda vatandaştan para istemediklerini söylediler.
 “Amaç vatandaşların mağdur olmaması”
Suç ve suçluyla mücadelede vatandaşı bilgilendiren İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, halkın mağdur olmaması için bilgilendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Polisler bu kez de vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı uyardı. Halkın kalabalık olduğu yerlerde ve bankalara ait ATM cihazlarında işlem yapan vatandaşları, dolandırıcılara karşı uyaran polisler ayrıca halkın dolandırıcılara karşı almaları gereken önlemleri de titizlikle sıraladılar.
“Hakim, savcı ve polis para talep edemez”
İstanbul Toplum Destekli Polisler; “Hiçbir hâkim, savcı veya polis sizi cep telefonundan arayıp para istemez” diyerek, cep telefonu ile arayıp kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdiler. 
Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; “Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hakimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ‘ödül kazandınız’ diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız” şeklinde vatandaşı bilgilendirdi.
 “Hemen 155’i arayın”
 Gelişen teknoloji ile birlikte suç türlerinin de değişiklik gösterdiğinin altını çizen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri; "Özellikle cep telefonlarının yaygın kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile arayıp para talep etmektedir. Ayrıca farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Biz de polis olarak hazırlamış olduğumuz görsel materyaller ile vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bu çalışmayı yaparak mağduriyetin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımız dolandırıldıkları hissine kapıldıklarında hiç zaman kayıp etmeden 155 Polis İmdat Hattı’na bilgi versinler” açıklamalarında bulundular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir