Altın artık Güvenilir liman değil

Altın artık Güvenilir liman değil
Altında güvenli liman algısı ile oluşturulan talep balonu patladı. Altın fiyatlarında hareketlilik sürerken vatandaşlar altının yönünü merak ediyor. Buna göre altın alınır mı sorusunun yanıtını arayanların gözleri yorumlara çevrildi.

Altın fiyatları vatandaşların son dönemde en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Şubat ayına hızlı düşüşle giren gram altın, Dolar/TL paritesi ve küresel piyasalarda ons fiyatlarının gerilemesinden kaynaklı olarak iç piyasada hızlı biçimde düşüşüne devam ediyor. Kuyumcu esnafı ise kısa vadede düşüşün devam edeceğini söylerken uzun vadede ise bu seyri beklemenin doğru olmayacağını belirtiyor. Kuyumcular, altının daima gördüğü rakamı test edebileceğini vurgu yapıyor. Peki, şimdi altın alınır mı? Altın fiyatları ne olacak?
ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?
İHA'nın haberine göre altın fiyatlarında sert ve hızlı bir düşüş yaşandığını belirten Kuyumcu Serkan Tunçbilek, hafta başında 430 TL seviyelerinde olan altının şu sıralar 412 TL seviyelerinde olduğunu dile getirdi. Düşüşün en büyük nedeninin doların düşmesi ve faizlerin yüksek olması olduğunu söyledi.
Bunun yanı sıra Biden'ın Amerika başkanlığının netleşmesi ve olumlu politika izleme seyrinin de dolardaki düşüşü tetikleyen faktörlerden olduğu yönünde değerlendirmelerde bulundu. Peki, altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Altın yükselişe geçer mi?
ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?
Kuyumcu Serkan Tunçbilek, altında yaşanan bu düşüşün hızlı olmasının vatandaş açısından talebi sınırlandırdığını belirtti. Vatandaşların arasında fiyatların daha fazla düşeceği yönünde bir beklentinin ortaya çıktığını dile getiren Tunçbilek, gelecek zamanlarda altının 400 TL'nin altına düşeceğini zannetmediği yönünde değerlendirmelerini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir