Akar: Teröri bitirmekte kararlıyız

Akar: Teröri bitirmekte kararlıyız
Milli Savunma Bakanı Akar, "Hem bölgesel yönetim hem de Bağdat ile yapacağımız iş birliği sonucunda teröristlerin sonunu getirmekte kararlı olduğumuzu söyleyebiliriz. Sincar'ı da yakinen takip ediyoruz." dedi.

Bölgenin geçtiği hassas dönemde yapılan ziyaret kapsamında Bakan Akar, 36 saat içinde, aralarında merkezi ve bölgesel yönetimin liderlerinin de bulunduğu 8 önemli görüşmeyi gerçekleştirdi, heyetler arası toplantılara başkanlık etti.
 Sincar’daki terörist varlığı
Irak’ta merkezi hükümet ve bölgesel yönetim arasında Sincar’ın teröristlerden temizlenmesine yönelik yapılan anlaşma hatırlatılarak, Sincar’daki son duruma ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, "Görüşmelerimizde Sincar konusunu da gündeme getirdik, bazı bilgileri aldık. Şu an içinde bulunduğumuz durumda teröristlerin özellikle Sincar çevresinden tamamen ayrılmadığına dair bilgilerimiz var. Bu konuda özellikle Bağdat yönetimi, çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. 'Önümüzdeki dönemde alınacak bazı tedbirlerle teröristlerin buradan çıkmaları sağlanacak' diye bilgi verdiler. Olayları yakinen takip ediyoruz. Bu konuda herhangi bir şekilde bizden yardım, destek isterlerse bunu da sağlamaya hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettik" karşılığını verdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin son dönemde Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlarıyla terör örgütüne büyük darbe vurduğu belirtilerek, Irak ziyaretinin sahadaki yansımasının nasıl olacağının sorulması üzerine Bakan Akar, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki dönemde iş birliğimizin gerçekleşmesi ve bununla alakalı uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek. Bu konuda tarafların istekli olduğunu gördük. Hem uluslararası ortamı hem de mevcut durumu değerlendirdiğimizde artık PKK’nın herhangi bir şekilde kaçacak deliğinin kalmadığını ve bunların sonlarının geldiğini söyleyebiliriz. Bu konudaki çalışmalarımızın yoğunlaştığını ve en son teröristi etkisiz hale getirerek hem Irak’ı hem de ülkemizi, asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Yoğun şekilde iş birliği devam ediyor. Dolayısıyla hem bölgesel yönetim hem de Bağdat ile yapacağımız iş birliği sonucunda teröristlerin sonunu getirmekte kararlı olduğumuzu buradan söyleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir