AKADEMİ NİSA’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

AKADEMİ NİSA’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI
Ümraniye Belediyesi’nin kültür ve eğitim alanında gerçekleştirdiği programlardan Akademi Nisa’da yeni dönem başladı. Yeni Dönemin ilk haftasındaki seminerleri Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Prof. Dr. Ömer Faruk Harman verdi.

Akademi Nisa yeni döneminde de birbirinden değerli hoca ve sanatçıları Ümraniyeli hanımlarla buluşturmaya devam edecek. Yine Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Akademi Nisa’nın ilk haftasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Dava Sahibi Olmak” konusunu; Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ise “Semavi Dinlerde Tahrif” konusunu anlattı. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Türkân Öztürk de katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Akademi Nisa hakkında genel bir bilgi verdi ve ilk dönem programlarının sorumlusu Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk’e teşekkür etti. Belediyenin kültür, sanat ve eğitimle ilgili faaliyetleri ile hanımlara özel olarak gerçekleştirilen programlar hakkında bilgi veren Özdemir, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Ardından yeni dönemin ilk dersine başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin 12 sene evvelki hâliyle arasında yalnızca isim benzerliği olduğunu söyleyerek, “Eskisinden 100 kat fazla belediyecilik faaliyeti yürütüyor, bunun yanında; okul, cami, Kur’an kursu, dernek, vakıf gibi kurumlarımıza gücümüz yettiğince destek olmaya çalışıyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımız, eğitim politikamızı ve hedeflerimizi ortaya koyuyor” dedi. Teknolojinin gelişmesiyle kültürün ve bilginin de ulaşılabilirliğinin arttığını ve bunun da insanlarda bir doygunluğa sebep olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Bu sebeple kültür, sanat ve eğitimi vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz” dedi.
“Dava sahibi olmak, bilgi ve birikimle emellerinize ulaşacağınız bir memleketi inşa etmeye çalışmaktır. Bilgi ve dava şuuru olmadan böyle bir memleket mümkün değil. Dava şuuru ise, insanın inandığı değerler için canını bile feda edebilmesidir. 100 yıldır bu milletin evlatlarını değerlerinden koparmaya çalıştılar. Bunun sonuncu girişimi de 15 Temmuz süreciydi; fakat milletimiz bir davaya nasıl sahip çıkılması gerektiğini dünyaya gösterdi” diyen Başkan Hasan Can, 15 Temmuz ruhuyla ilim ve irfan yolunda ilerlenmesi gerektiğini söyledi ve o gece yaşananları anlattı. Belediye faaliyetlerini yürütürken bilgiyle birlikte değerler eğitimi vermeye ehemmiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Hasan Can, bu eğitimlerin bütünlük gösterebilmesi için dizi programlara ağırlık vererek Akademi Nisa, Akademi Genç, Akademi Sanat gibi programlar düzenlediklerini söyledi. Misak-ı Millî'nin bilinmesinin ve medeniyetimizi oluşturan coğrafyanın bugün de bir olarak görülmesinin önemini anlatan Başkan Hasan Can, yakın zamanda hicrî yıl dönümünü yâd ettiğimiz Kerbela hadisesine de değindi. Akademi Nisa’nın yeni döneminin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Hasan Can, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Dersin sonunda Başkan Hasan Can, geçen dönem Akademi Nisa derslerine katılarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.
Yeni dönemin ikinci dersinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, “Semavi Dinlerde Tahrif” konusunu anlattı. Nesiller arası bilgi aktarımı gerçekleştirilirken dinî kaynakların  sure, ayet, hadis ve sünnet konusunda tahrife yol açabileceğinden ve bunu engelleme yollarından bahsetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir