AK PARTİ 'DEN MHP YE YEŞİL IŞIK

AK PARTİ 'DEN MHP YE YEŞİL IŞIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yerel seçimlerde ittifak olabileceğini belirterek, “Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlere ilişkin olarak da açıklamalarda bulundu.
"AK Parti olarak bu zorlu dönemi aşmanın mücadelesini verirken, aynı zamanda 2019 mahalli seçimlerine de hazırlanıyoruz" diyen Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde milletimizden 5 yıllık bir yetki aldık. Mahalli seçimlerden de başarıyla çıkarak 5 yıllık bir dönemde önümüzü gördüğümüzde orta ve uzun vadeli projelerimize daha sıkı sarılma imkânı elde edeceğiz" ifadesini kullandı.
Erdoğan, şunları kaydetti:
AK Parti olarak hedefimiz mahalli idareler seçimlerinde 2014'e göre oyumuzu ve belediye sayımızı arttırarak çıkmaktır. Biliyorsunuz 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı'nda ve Meclis'te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız. Eğer böyle bir imkânı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek, biz birlikte bunu da değerlendiririz.
Çünkü Cumhur İttifakı'ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkânımız olabilir. Önce tabii ki arkadaşlarımız ön görüşmelerimizi yapar, daha sonra biz liderler olarak oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmazsa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir