Ak Parti Ataşehir’de Mimar Haluk Sadıkoğlu aday adayı oldu

Ak Parti Ataşehir’de  Mimar Haluk Sadıkoğlu aday adayı oldu
Ak Parti Ataşehir – İBB Meclis Üyesi, Mimar Haluk Sadıkoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen resmi  başvuru evrak teslimi sonrasında büyük toplantı salonunda gerçekleşen aday adaylık açıklamasına; Ailesi başta olmak üzere Ataşehir Trabzonlular Derneği Kurucu Başkanlarından Celal Parlak, Ataşehir Trabzonlular Derneği Yönetimi, Ataşehir Trabzonsporlular Derneği yönetimi, Trabzon’un OF Hayrat Vakfı Yöneticileri yanısıra diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Ataşehir Belediye meclis üyeleri ve önceki dönem meclis üyeleri ile birçok davetli katıldı.
Mimar Haluk Sadıkoğlu resmi evrakını AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci’ye teslim ettikten sonra, büyük toplantı salonunda İlçe Yönetimiyle beraber aday adaylığını açıkladı.
“PARTİMİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM”
Özgeçmişiyle ve siyasi geçmişiyle ilgili bilgi veren Mimar Haluk Sadıkoğlu, 1979 Yılında İstanbul – Kadıköy’de doğduğunu Haydarpaşa Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Sadıkoğlu, 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat, 2006 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 18 yıldır aile şirketi kurduğunu, hem inşaat faaliyetleri ve serbest mimarlık faaliyetleri yürüttüğünü, halen Sadıkoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ifa ettiğini aktardı. Sadıkoğlu ailesi olarak İstanbul Kadıköy’de inşaat faaliyetlerinin 55 yıllık geçmişi olduğunu, Kadıköy’de 3’ncü nesil olarak aynı faaliyetleri devam ettiriyoruz. Sadıkoğlu ailesinin bir ferdi olarak bu bizim övünç ve gurur kaynağımızdır diyerek, Refah Partisi’nden sandık görevliliği ile başlayan siyasi hayatının AK Parti’nin kurulması ile birlikte Kadıköy İlçe Yönetiminde başlayan aktif siyaset hayatının Ataşehir ilçesinin kurulması ile Av. Rıza Saka döneminde kurucu ilçe yöneticiliği görevinin, Av. Nimetullah Topu ve Av. Mustafa Naim Yağcı başkanlığındaki yönetimlerde aktif görev aldığını belirtti.
“2 DÖNEMDİR MECLİSDE GÖREV ALMAKTAYIM”
2014 – 2019 Yerel seçimlerinde AK Parti grubunu temsilen Ataşehir Belediyesi ve son seçimde ise İBB Meclis üyesi olduğunu belirten Sadıkoğlu, Ataşehir’de “İmar Komisyonu”, İBB Meclisi’nde ise “Kentsel Yenileme Komisyonu” üyeliği görevlerini sürdürdüğünü ifade etti. Ataşehir’in 15 yıldır seçim süreçlerinde teşkilatta aktif görevin yanısıra seçim koordinasyonu ve saha çalışmalarını yürüttüğünü, bütün teşkilatla birlikte heyecanla ve canla çalıştıklarını vurguladı.
“BELEDİYENİN TÜM EKSİKLERİNİ BİLİYORUZ”
Sadıkoğlu, "Her yerel ve genel seçimin önemli, kıymetli ve değerli olduğunu" vurgulayarak, seçimleri atlattık. Şimdi önümüzde 31 Mart 2024 yerel seçimleri var. Görevimiz ne olursa olsun, hep beraber mücadelemizi vereceğiz, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Seçimlerimizi başarıyla tamamlayarak, sandık kurullarına teslim edeceğiz. Bu süreçte; Ataşehir’de yaşayan birey olarak Ataşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hep gözümüzün önünde. Belediye yönetiminin yaptıklarını, yapamadıklarını, hatalarını ve eksikliklerini görüyoruz ve biliyoruz." dedi.
ATAŞEHİR’DE İKTİDARDA OLMASAK DA, BİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ
Sadıkoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bizler Ataşehir’de iktidar olamasak ta, merkezi hükümetimiz kanalıyla bakanlıklarımız ve önceki dönem İBB Yönetimimizin imkânları doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. İlçemiz yeni kurulmuş ve birçok eksiklikleri vardı. Belediyemiz faaliyetleri konusunda yetersiz ve sorumsuz kalıyordu. Biz burada sorumluluklarımızı üzerimize aldık, Ataşehir’in mahallelerindeki sorunlarını imkânlarımız ölçüsünde çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. İstiyoruz ki, Ataşehir’in Ferhatpaşa Mahallesi’nden Doğu Ataşehire kadar 17 farklı mahalleden oluştur. Bunların arasındaki farklılıkları mümkün oldukça minimize edilmesi gerekiyor. Her birinde farklı karmaşık sorunlar var. İmarla başlayan, çözülmesi ile alakalı önümüzde hakikaten çok iş var. Biz burada muhalefette olmamıza rağmen, bu sorunlarla ilgileniyor ve çözmeye çalışıyoruz.

m.jpg


“ATAŞEHİRLİLERE 5 YIL HİZMET ETMEK İÇİN İZİN İSTEYELİM”
Teşkilatımızın gücüyle beraber, önümüzdeki seçimde güçlü bir şekilde Ataşehir’de seçimlerde AK Parti’yi birinci çıkartalım, belediye başkan adayımızla beraber bu sorunları çözelim. 15 yıldır Ataşehir’e hizmet edemeyen belediye yönetimin tasfiyesi için; vatandaşımızın yanına gidelim, onlardan 5 yıl hizmet etmek için izin isteyelim. Önümüzdeki dönem ben arzu ediyorum ki; girmediğimiz ve çalmadığımız kapı varsa, bizden olsun olmamasına bakmadan, bize oy verip – vermediğine bakılmaksızın onların yanına gitmeliyiz. Onların teveccühünü istemeliyiz. Ataşehir’de bir olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Ben arzu ediyorum, belediye başkan adaylarımız kıymetli ve değerlidir. Arkadaşlarımız Ataşehir’e değer vermiş insanlar, Ataşehir için bir umut besleyen insanlardır. Bu arkadaşlarımız bizler gibi Ataşehir’in geleceğine hizmet etmek için aday olmuşlar. Dolayısıyla her birini tebrik ediyorum. Sonuç ne olursa, aday kim olursa olsun, kol kola ve sahada aktif olacağımı taahhüt ediyorum.

 

 

k.jpg
 HALUK SADIKOĞLU KİMDİR?
Aslen Trabzon Oflu olan Haluk Sadıkoğlu, 1979 yılında İstanbul – Kadıköy’de doğdu. Lise eğitimini Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi Makine Bölümü’nde bitirdi. Üniversite eğitimini sırasıyla Sakarya Üniversitesi İnşaat bölümü, ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesin de tamamladı. Ana uzmanlık alanı ise; İmar,Planlama, Şehircilik ve Kentsel dönüşüm’dür.  18 yılı aşkın serbest mimarlık yapmakta olup, Sadıkoğlu Holding yönetim kurulu başkanıdır. AK Parti’de 2007’den bugüne aktif siyaset yapmakta olup, Parti’nin çeşitli kademelerinde önemli görevler almıştır. 2014'ten bugüne Ataşehir belediye meclis üyesidir. 2019 itibari ile de İBB'de Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli hemşeri ve fikir derneklerinde yöneticilik yapmıştır. Halen; MÜSİAD Üyeliği ve İnşaat Sektörü Yönetim Kurulu Üyeliği ile Of-Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Vakıf Yönetim Kuruluğu Üyeliği, Of-Hayrat Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kuruluğu Üyeliği, Ataşehir Trabzonlular Derneği Kurucu üyeliği, Başkan Vekilliği ile Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme Güçlendirme Derneği Başkan Yardımcılığı devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir