AĞAOĞLU: SON 6 SENEYE BAKILMASI YETERLİ

AĞAOĞLU: SON 6 SENEYE BAKILMASI YETERLİ
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu alt yapıdan, ekonomik duruma ve çalışma prensiplerine kadar bir çok konuda önemli bilgiler verdi.

‘ESKİDEN DE DENEMİŞTİK AMA...’
Herkesin sorduğu soruyla başlayalım... Bu kadar gençle oynamak nasıl bir şey?
2001 yılında da aynı sıkıntıyı yaşamıştık. O zaman da gençleri monte ettik. Onlarla beraber bir ara dibe doğru gittik. Ama orada şöyle bir şey vardı. En azından şu anda onu yaşamıyoruz. Şu anda öne geçip en azından berabere bitiriyoruz (Gülüyor). Orada öne de geçemiyorduk. Elimizde dar bir kadro var, yoruldular. Fiziki yorgunluk o kadar şey değil de psikolojik yorgunluk da işin içerisine girince sıkıntı yaşanıyor.
‘ÜNAL HOCAYI ANLAMAK LAZIM’
Bu süreçte ciddi bir sorumluluk alan hocanın üzerine çok mu gidiliyor peki?
Hocanın mı, bizim mi, takımın mı üzerine gidiliyor belli değil... Ama şöyle bir şey var. Biz yarışın içinde olacağız. Ekonomisi dibe vurmuş bir kulübüz. Bunu düzeltmeden kalıcı ve sürdürülebilir bir başarı yakalama imkânın yok. Ne yapacağız? Ekonomiyi yoluna koyacağız, idari yapılanmadaki sıkıntıları ortadan kaldıracağız ve tabii ki kademe kademe olacak. “Ben geliyorum geldiğim sene şampiyonluğa oynayacak kadroyu kuracağım” diyen olursa hayalin ötesinde bir şey var demektir.
 Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Senin kadro maliyetin 38 milyon Euro... Bunun üzerine transfer yapıp oyuncu tutacaksın. Şu anda oyunculara 15.8 milyon Euro maaş ödüyoruz. Zaten Trabzonspor’un da maksimum kadro maliyetinin bu civarlarda olması lazım. Şimdi ekonomiyi toparlayacağız dedik ama diğer yandan da yarışın içinde olacağız. Yarışın dışına da düşmedik. Ama böyle her puan kaybından sonra “Bu oyuncu değişir miydi” denirse böyle olmaz. Zaten 1-2 oyuncu var kulübede. Hocanın da tepkisi zaten buna. Realiteyi görmemiz lazım. Takımın başarılı olabilmesi, şampiyonluğa oynayabilmesi için bazı taşların yerine oturması lazım.
 ‘2-0’DAN 2-2’YE GETİRMEYECEKSİN’
Peki takımın uzun vadeli başarılı olması için öncelikle nelerin rayına oturması lazım?
Her şeyin başında ekonomi geliyor. Şampiyon olmuşsun ama UEFA’daki dosyaların patlamış, 3 sene men cezası almışsın. Şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi’ne gidemezsen zaten batarsın. Buna göre bir kadro oluşturup maliyet oluşturuyorsun. Oradaki ödenmemiş dosyaları temizleyemediğin için UEFA’ya gidemiyorsun. E ne anlamı kaldı! İçeride insanların gözünü boyamak ve günü kurtarmak için bir yararı olabilir ama bu durum gerçekçilikten uzak. Tabii şartlar ne olursa olsun 2-0’dan 2-2’ye maçı da getirmeyeceksin orası ayrı.
Oyuncuların hiçbirinin özverisiz mücadele ettiğine inanmıyorum. İnişler çıkışlar olur. Bunu ben de bekliyorum. Bazı şeyleri de arka arkaya denk düşünmek lazım. Göztepe maçında mükemmel oynuyorsun sonra Ümraniye’ye eleniyorsun. Olacak şey değil. Veya Kasımpaşa maçı 2-0’dan 2-2... Hoş bir sonuç değil. Bunların hepsi futbolun içerisinde olan şeyler. Hataları görüp, ders alıp, bu hatayı tekrarlamamaya çalışıyoruz.
Oyuncuların hiçbirinin özverisiz mücadele ettiğine inanmıyorum. İnişler çıkışlar olur. Bunu ben de bekliyorum. Bazı şeyleri de arka arkaya denk düşünmek lazım. Göztepe maçında mükemmel oynuyorsun sonra Ümraniye’ye eleniyorsun. Olacak şey değil. Veya Kasımpaşa maçı 2-0’dan 2-2... Hoş bir sonuç değil. Bunların hepsi futbolun içerisinde olan şeyler. Hataları görüp, ders alıp, bu hatayı tekrarlamamaya çalışıyoruz.
‘BERABER KARAR ALIYORUZ’
Bundan önceki yönetim kurulları istifalarla sıkıntılar yaşadı. en az sıkıntı yaşayan sanırım sizin yönetim kurulunuz? Sırrı ne?
Bunun bir sırrı yok. Aynı düşünce yapısını ve fikir yapısını paylaşan insanlar bir araya geldikleri zaman böyle bir sıkıntı yaşanmaz. Genellikle Türkiye’de futbol kulüplerinin yapısına baktığı zaman başkanın egemen olduğu, başkanın dümende olduğu, kulüp başkanının dediğim dedik olduğu yönetim tarzlarında sıkıntı yaşanıyor. Başkan kendi karar alıp uygulayınca, bu durum aynı grup içerisinde yer alan yöneticileri rahatsız ediyor. Onlar bu yönetimin sıkıntılarını ve kulübün doğrularını paylaşmak için orada olan insanlar. Sizin bunları paylaşmadığınız yerde sıkıntının çıkması da doğal. Biz de ne var? Bir kere şöyle; başkan tarafından tek başına verilmiş bir karar yok. Yönetim tarafından ya da icra komitesi tarafından ortaklaşa alınan kararlar var bizde. Tabii ki o kararın mesuliyeti de kulüp başkanına aittir. Danışarak ve istişare ederek ve oy birliği ile bir karar almış olabilirsiniz ama o kararın tüm sorumluluğu başkana aittir. Bu doğrultuda hareket ettiğimiz için bizde böyle bir yönetim sıkıntısı veya yöneticiler arası uyuşmamazlık olamaz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir