ABD'YE MESAJ: 2015’ SEÇİMLERİNDE İKTİDARIZ

ABD'YE MESAJ: 2015’ SEÇİMLERİNDE İKTİDARIZ
Bass’ın ziyareti sırasında, Kılıçdaroğlu’na Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik eşlik etti.

Bass’ın ziyareti sırasında, Kılıçdaroğlu’na Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik eşlik etti. 
Edinilen bilgilere göre Bass, Kılıçdaroğlu’na “Biz ABD olarak ülkelerin içişlerine karışmayız. Büyükelçi olarak da bizim görevimiz görev aldığımız ülkelerdeki gelişmeleri Washington’a, oradaki gelişmeleri de bulunduğumuz ülkenin yetkililerine aktarmaktır” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun da Bass’a 2015 seçim hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdiği ve “Bu seçimlerin tarihsel bir önemi olduğunun farkındayız. CHP kazanırsa Türkiye demokrasi ve özgürlükler konusunda yüzünü yeniden modern dünyaya çevirecektir. Aksi taktirde geriye doğru gidişat hızlanır. CHP olarak bu sorumlulukla seçimlere hazırlanıyoruz. Genel seçimlerden iktidar olarak çıkacağız, iddialıyız” dediği öğrenildi. 
HDP DE BİLİYOR Kİ BİZ ÇÖZERİZ
Çözüm süreciyle ilgili de Kılıçdaroğlu’nun, “HDP de çok iyi biliyor ki bu sorun ancak CHP iktidarıyla çözülür. Çünkü biz meseleye demokratikleşme perspektifiyle bakıyoruz. Dolayısıyla Kürt vatandaşlarımızın haklarını, ülkenin bir bölgesini PKK’ya teslim etmek ya da Öcalan’ı serbest bırakmak hedefine de mahkûm etmeyiz” değerlendirmesi yaptığı, “Hükümet ve Öcalan arasındaki mutabakatın açıklanması konusunda HDP’nin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dediği belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir