Olcay Çakır

Olcay Çakır

Abdullah Avcı hak etti

Abdullah Avcı hak etti

Teknik adam tercihlerinin, oyuncu becerilerinin, sakatlıkların, hakem ve VAR uygulamalarının geceye damga vurduğu stratejik karşılaşmayı Trabzonspor kazanmış oldu. Trabzonspor lideri yenip, liderlik koltuğunun yeni sahibi olurken ezeli rakibini yenmenin moraliyle de Milli aradan dönmüş oldu. Abdullah Avcı ve Pereira'nın birbirlerine karşı oluşturdukları problemler ve bu karşılıklı problemlere çözüm yöntemleri özünde çok da öngörülemeyecek cinsten değildi. Trabzonspor önde baskılı başlayacak öngörüsü üzerine ilk dakikalarda kaçırılan gol ve buna mukabil Fenerbahçe’nin hızlı geçişle bulduğu ilk gol.
Rakibin direnci yükseldi
Abdullah Avcı rakip stoperlerin arkasına atılacak toplar ve koşularla gol bulmak kadar kart beklentisi içinde olduysa, amacına da ulaştı. Fenerbahçe’nin eksik kaldığı an Trabzonspor'un golü de bulması önemli kırılmaydı. 10 kişi kalan rakibinin oyununa bir türlü karşı oyun geliştiremeyen, oyun hızını yükseltip rakip savunmanın dengesini bozamayan bir Trabzonspor zamanı da uzun süre efektif kullanamadı. Oyun hızını artıramamak, topun hızını artıramamak haline bir de değişiklik hızında yavaşlık eklenince rakip direnci hep yükseldi.
Sonradan girenler ritmi hızlandırdı
Büyük yıldızı Bakasetas'ın geceye damga vurduğu karşılaşmada Trabzonspor ezeli rakibini yendi yenmesine ama soru işaretleri de oluşturmadı değil. Özellikle oyuna sonradan dahil olan oyuncuların oyun ritmini hızlandırmada katkısı karşılaşmanın da kazanılmasında önemliydi. Ancak değişikliklerin dakikaları ve tercihler noktasında şerhlerimiz olsa da Abdullah Avcı kazanan teknik adam olarak, liderin teknik adamı olarak tebriği hak ettiği bir gece yaşamış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi