‘17 YILLIK SIR’RIN GİZEMİ İSTATİSTİKLERDE GİZLİ

‘17 YILLIK SIR’RIN GİZEMİ İSTATİSTİKLERDE GİZLİ
Türkiye, pazar günü oynanacak dev derbiye kilitlendi. Milyonlarca futbolsever, 1999 yılından bu yana rakibini Kadıköy’de mağlup edemeyen Galatasaray’ın 17 yıllık büyüyü bozup bozamayacağını merak ediyor.

En formda olduğu dönemlerde bile rakibini deplasmanda yıllardır mağlup edemeyen Galatasaray’ın bu kez ‘Kadıköy büyüsü’nü bozabilecek mi? 
Milyonlarca futbolsever nefesini tuttu, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kilitlendi. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ezeli rekabetin de ötesinde her iki takım açısından da ‘yeniden doğuş’ maçı olarak görülüyor. Dev derbiyle ilgili en çok merak edilen hususlardan birisi de; 17 yıldır rakibini deplasmanda mağlup edemeyen Galatasaray’ın, bu kez ‘Kadıköy’ün büyüsü’nü bozup bozamayacağı…   
‘17 YILLIK SIR’RIN GİZEMİ İSTATİSTİKLERDE GİZLİ
Galatasaray deplasmanda ezeli rakibini 17 yıldır neden yenemiyor? Milyonlarca futbolseverin sorduğu bu sorunun yanıtı istatistik biliminin dehlizlerinde gizli. Cimbom 17 maçın hiçbirinde ilk yarıyı önde kapatamadı. Fenerbahçe ise 12 maçta ilk yarıyı önde kapatırken sadece 2 kez rakibine yakalanıp berabere kaldı. Galatasaray 17 maçtaki toplam 1530 dakikanın sadece 13 dakikasında skor üstünlüğü sağladı. Fenerbahçe ilk 30 dakikada bulduğu gollerle işi bitirdi. Sarı-lacivertli ekip ilk yarım saatte 16 gol kaydederken, Galatasaray yalnızca 3 gol atabildi.
‘YILDIZ’LAR DA ÇARE OLAMADI!
F.Bahçe'nin evindeki bu ezici üstünlüğünü Galatasaray'ın yabancı yıldız oyuncuları da değiştiremedi. Sarı-lacivertliler, rakibinin maçlarda forma giyen toplam 50 oyuncusundan sadece 2 tanesine gol şansı verdi: Lincoln ve Elmander... Sarı-kırmızılı takıma Kadıköy'de son olarak 1999 yılında mağlup olan Fenerbahçe, ardından oynanan 17 karşılaşmanın 13'ünü galip bitirirken, 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Söz konusu mücadelelerde rakibine neredeyse top göstermeyen Kanarya, toplam 1530 dakikalık sürenin sadece 13 dakikasında skor olarak rakibinin gerisinde kaldı; 882 dakika boyunca ise Aslan'a üstünlük kurdu. Berabere geçen dakikaların oranı da yüzde 41.6 (635 dk) oldu. Bu maçlarda rakibinin yalnızca 2 kez gerisine düşen Fenerbahçe, hemen karşılık vererek geride oynamaktan kurtuldu.
F.BAHÇE İLK 30 DAKİKADA İŞİ BİTİRİYOR!
Fenerbahçe'nin zaferlerinin kilidi ise maçların ilk 30 dakikalık bölümünde saklı. Karşılaşmaların yüzde 71'inde devreyi de önde kapatan Kanarya, maçların ilk yarım saatinde 16 gol bulurken, Galatasaray ise 3 gol atabildi. Kanarya, evinde yenildiği son maçta da ilk 30'da 2 gol yemişti. Sarı-lacivertli takım ayrıca ilk yarısı berabere biten 5 maçtan 3'ünü kazanmayı başardı.
YENİDEN DOĞUŞ’ MAÇI
İki hoca da derbiyi 'yeniden doğuş' maçı olarak görüyor. Teknik direktör Advocaat, sakat olan Lens'in yerine "Emenike mi Sow mu oynayacak?" konusunda kararını verdi. Derbi ile yatıp kalkan Riekerink, 4-2-3-1 dizilişinde karar kılarken defansta Serdar-Semih ikilisine şans verecek.
İşte derbinin ilk 11'leri: 
FENERBAHÇE 
Volkan Demirel
Hasan Ali Kaldırım
Skrtel
Kjaer
Şener Özbayraklı
Josef de Souza
Ozan Tufan
Emenike
Volkan Şen
Aatif chahechouhe
Van Persie
GALATASARAY
Muslera
Sabri
Serdar Aziz
Semih Kaya
Lionel Carole
Tolga Ciğerci
Selçuk İnan
Sneijder
Bruma
Podolski
Eren Derdiyok

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir