13 İL İÇİN SARI KODLU SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

13 İL İÇİN SARI KODLU SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika bilgilerine göre bir il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu 'sağanak' yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Ocak 2021 günü için hava durumu tahmin raporunu yayınladı
Meteoroloji, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde bulunan bazı iller için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunurken, Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli fırtınanın etkili olacağını belirtti.
BİR İL İÇİN TURUNCU, 13 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ile Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Antalya için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.
 ANTALYA'DA TURUNCU ALARM VERİLDİ
Antalya'da yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-75 Kg/m2), Merkez ilçeleri ve batı kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısında kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI
Meteoroloji, sağanak nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Ankara Valiliği, yarın kent genelinde havanın aralıklı sağanak yağışlı geçeceği ve yağışların yer yer etkili olacağının tahmin edildiğini açıkladı.
Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Salı günü Ankara ve çevrelerinde havanın aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, yağışların yer yer etkili olacağı tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor" denildi.
TURUNCU VE SARI ALARM NEDİR?
Meteoroloji tarafından turuncu alarm için "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir", sarı alarm için de "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir